Bili su veliki rivali

Patrick Vieira odbio čak i da dodirne dres najvećeg neprijatelja: "Zato sam i stavio ruke u džepove"

E. Čaušević

Patrick Vieira odlučio je da bude dio emisije BT Sportsa, a jedna od glavnih tema bio je Roy Keane.

Poznato je da se Vieira i Keane nisu baš slagali tokom igračkih dana, te su na terenu često imali verbalne okršaje.

Najpoznatiji je onaj pred jednu od utakmica Arsenala i Manchester Uniteda kada su se Vieira i Keane skoro potukli u tunelu pred početak utakmice, te su ih sudije i saigrači morali smirivati.

Vieira je u emisiji pričao o svojoj karijeri, te je pokazao nevjerovatnu kolekciju dresova koju je skupio tokom svoje igračke karijere.

U kolekciji je i dres Keanea kojeg je voditelj odmah ugledao i izvadio da pokaže, a svi su potom vidjeli kako je Vieira stavio ruke u džepove i odbio je uopšte da dodirne taj dres.

"Zato sam stavio ruke u džepove jer ne želim da diram taj dres. Od prve utakmice protiv Uniteda znao sam da ćemo ja i on svaki put voditi borbu. Sviđao mi se način kakav je bio na terenu i zbog toga veliki respekt. Bio je lider i onaj koji je tjerao saigrače da svaki put budu sve bolji. Divio sam mu se kao kapitenu i znao sam kakva bitka me čeka protiv njega", rekao je Keane, a potom je novinar upitao: "Da li si bio bolji igrač od njega?".

"Mnogo bolji. Mogu reći ovako slobodno da sam bio bolji igrač nego Keane", zaključio je Vieira.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Želite li da se kladite na sve sportske događaje i da uživate u najvećim kvotama? Posjetite Volcanobet i odaberite najbolje tikete za sebe!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.