Reakcija Moldavaca

Nazire se stadion na kojem će Sheriff dočekati Zrinjski

Admin Čaušević

UEFA je u petak donijela odluku prema kojoj Sheriff ne može dočekati u Tiraspollu. 

Zrinjski će prvi meč prvog pretkola Lige prvaka protiv prvaka Moldavije igrati pod Bijelim Brijegom 6. jula od 20 sati.

Sedam dana kasnije je na programu revanš, a zbog aktuelne geopolitičke iz sigurnosnih razloga UEFA je odlučila da se revanš ne igra u Tiraspollu.

Izvršni odbor UEFA je u petak odlučio kako se utakmice pod okriljem ove organizacije do daljnjega neće odigravati u regiji Pridnjestrovlje, gdje se nalazi Tiraspoll i to zbog činjenice da je ova regija pod ruskom kontrolom.

U subotu je stigla reakcija iz Moldavije prema kojoj predstavnici tamošnjeg Saveza rade sve da Sheriff bude domaćin u toj zemlji.

Iz Sheriffa su saopštili da se utakmica može igrati u gradu Chinsau na stadionu Zimbru kako bi ipak imali kakvu takvu pomoć svojih navijača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podršku Sheriffu je uputio i predsjednik moldavskog Saveza Leonid Oleinichenko uz napomenu da će svim timovima omogućiti da evropske mečeve igraju na svom stadionu.

Konačnu riječ o tome gdje će se igrati utakmica imat će UEFA i sve će biti poznato u narednim danima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.