Ivan Bašić je HŠK Zrinjski donio milionsku cifru

Fina svota za Plemiće

Ivan Bašić je HŠK Zrinjski donio milionsku cifru

M. Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ivan Bašić (20) postao je novi član ruskog Orenburga.

Ovaj 20-godišnji veznjak je nakon sjajne sezone u dresu prvaka Bosne i Hercegovine odlučio kako je vrijeme za nove izazove, a njegov novi tim je ruski Orenburg.

Zrinjski je prema određenim informacijama za ovaj transfer inkasirao poprilično dobru cifru. Rusi tvrde da ih je transfer koštao 550.000 eura, odnosno nešto više od milion KM.

Ova cifra nije zvanično potvrđena, moguće je da je cifra nešto i veća, ali svakako da se radi o izuzetno pristojnom novcu za bh. prilike.

Bašić je dijete Plemića. Prošao je omladinske selekcije mostarskog kluba, a debitantski nastup u prvom timu upisao je početkom 2020. godine protiv Slobode.

Odličnim igrama Bašić se izborio za status prvotimca. Bio je jedan od glavnih igrača, a to mu je na kraju donijelo inostrani transfer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivan Bašić je prošle sezone upisao 31 nastup za Zrinjski i zabilježio je pet golova i šest asistencija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Svaka čast, ali ne kontam ove transfere u Rusiju. Niti će igrati međunarodne utakmice, niti rusima šta znači
13 1
Ljacmu1
Takve transfere rade ozbiljni klubovi a ne da ti najbolji igrači odu džabe.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije