Novi član Intera

Ludnica na aerodromu: Stigla je "zvijezda ljetnog prijelaznog roka"!

Edmir Škorić

Čini se da je sada sve gotovo, očekuje se još samo da potpiše ugovor.

Dugo se s Interom povezuje Romelu Lukaku i sada je samo pitanje trenutka kada će i zvanično biti po drugi put predstavljen kao novi igrač Intera.

Viceprvak Italije dogovorio je posudbu belgijskog napadača koji je timu prije dvije sezone donio Scudetto. U toj sezoni Lukaku je zabio 24 gola na 36 mečeva u Seriji A, dok je prošle sezone postigao samo osam premierligaških golova na 26 mečeva u dresu Chelseaja.

Bez ikakve dileme njegov dolazak će Inter učiniti glavnim favoritom za Scudetto u narednoj sezoni, ali će ujedno stvoriti probleme bh. reprezentativcu Edinu Džeki, koji bi vrlo lako mogao otići jer je jasno da će mu Lukaku zauzeti mjesto u napadu.

Edin se povezuje s mnogim timovima, ali još uvijek je član Intera, s kojim će početi pripreme u julu, ali je pitanje čiji dres će nositi kada krenu zvanične utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lukaku je inače danas stigao u Milano i na aerodromu izazvao euforiju, a navijači Intera uveliko slave njegov povratak. Nekadašnji napadač WBA, Evertona i Manchester Uniteda potpisat će posudbeni ugovor, a Inter će za to platiti desetak miliona eura. Godinu dana ranije prodao ga je Chelseaju za čak 113 miliona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.