Edin Džeko se nakon sedam godina vraća u Englesku?

Nove špekulacije za Dijamanta

Edin Džeko se nakon sedam godina vraća u Englesku?

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko prethodnih dana nalazi se u centru špakulacija italijanskih medija.

Sve je počelo nakon što je objavljeno da se Romelu Lukaku želi vratiti u Inter, te da je ovaj klub skoro dogovorio njegovu posudbu iz Chelseaja.

Pored Lukakua pred potpisom za klub s Meazze nalazi se i Paulo Dybala koji će stići kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom.

Jasno je da Simone Inzaghi neće imati mjesta za sve te napadače i špekuliše se ko bi mogao da napusti Inter. Već sada je sigurno da će Alexis Sanchez sigurno napustiti klub, a njegovim stopama će barem još jedan napadač.

Navodno, u Interu su u dilemi da li će to biti Džeko i Joaquin Correa i sigurno je da u klubu moraju što prije donijeti ovu odluku.

Džeko je tek prošle godine stigao u Inter i ima iza sebe jako dobru sezonu, a Dijamantu sigurno neće biti problem pronaći novi klub. Već se špekuliše da su interes za njega pokazali Juventus, Napoli i Valencia.

Također, Tuttomercato jutros je objavio da postoji opcija i da se Džeko nakon sedam godina vrati u engleski Premiership.

Navodno, interes za Džeku pokazao je i West Ham koji je spreman da dovede bh. napadača ovog ljeta. Džeko je i ranije bio na meti londonskog kluba, ali nikada nije bilo konkretnih pregovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham traži iskusnog napadača za novu sezonu i Džeko se nalazi na vrhu liste želja jer su u klubu svjesni da ga mogu dovesti za malo novca, a David Moyes vjeruje da bi bh. napadač bio odlično pojačanje.

Džeko je u minuloj sezoni u dresu Intera u svim takmičenjima odigrao 49 utakmica i postigao je 17 golova i dodao još deset asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
potpisuje on za mcdonalds football club kaki on propo ko zeton dedo obicni
0 10
struja
Dobar za 10-15 minuta jer tamo se trci
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi