Postoje fotografije kao dokazi: Napadač je dao obećanje Atleticu, pa potpisao za Inter

Argentinac je rekao da, pa se predomislio

Postoje fotografije kao dokazi: Napadač je dao obećanje Atleticu, pa potpisao za Inter

E. Škorić

Mundo Deportivo donosi jasne dokaze o "nesuđenom transferu".

Još u decembru 2017. godine je Atletico Madrid zaključio dogovor sa tada izuzetno talentovanim 20-godišnjim napadačem Lautarom Martinezom, koji je još igrao u rodnoj Argentini za Racing.

Atleticovi ljudi putovali su u Argentinu i sve su dogovorili s igračem, koji je bio dogovorio ugovor na šest sezona s Madriđanima, a Racing je već prihvatio 12 miliona eura odštete od Atlteica. Također, nogometaš je u Buenos Airesu prošao i ljekarski pregled, a njegov agent Roly Zarate je priznao da je transfer 99 posto gotov.

To je bil otako sve dok u julu 2018. godine Inter iznenada nije objavio da je kupio Martineza, kojeg su platili dvostruko više nego što je Atletico bio spreman. Iako je dao riječ Atleticu, na kraju je na nagovor Diega Milita, bivšeg napadača Intera, prihvatio ponudu iz Italije, a veliki utjecaj u transferu imao je i Javier Zanetti.

Mundo Deportivo donosi nekoliko ekskluzivnih fotografija koje dokazuju da je Lautaro uveliko bio Atleticov. Nasmijano je pozirao dok je potpisao papire s Atleticom, čak je držao fasciklu sa klupskim grom u kojem je bila smještena sva dokumentacija spremna za transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lautaro je danas jedan od ključnih igrača Intera i bit će to i naredne sezone, kada će ovaj tim napasti Scudetto.


Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Bas je bio Atletico v, how yes no. Sto su otezali sa kupovinom?
1 1
BHPatrola
U tim godinama je dzeko vec igrao za titulu u bundesligi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi