Koštat će ih 60 miliona eura

Euforija u londonskom klubu: Tottenham dogovorio još jedno veliko pojačanje

Endin Čaušević

Čelnici Tottenhama ovog ljeta rade odličan posao i uspjeli su dogovoriti još jedno veliko pojačanje.

Londonski klub želi naredne sezone da bude konkurentan u borbi za titulu prvaka Engleske, te da konačno osvoji trofej koji se u ovom klubu već dugo čeka.

Ovo ljeto čelnici Tottenhama odlučili su da se maksimalno angažuju što se tiče dovođenja novih igrača, te im trenutno to ide jako dobro.

Naime, Tottenham je danas uspio dogovoriti fantastično pojačanje jer će za ovaj klub potpisati Richarlison koji već nekoliko sezona igra na odličnom nivou u dresu Evertona.

Fabrizio Romano objavio je jutros da je tu sve već završeno, te da je Richarlison sve dogovorio s Tottenhamom. Klubovi su dogovorili sve uslove transfera koji će biti ozvaničen najvjerovatnije već sutra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton će od prodaje Richarlisona zaraditi oko 60 miliona eura što je odličan posao za klub s Goodisona.

Richarlison će danas odraditi ljekarske testove u Brazilu gdje se nalazi na odmoru, a naredne sedmice će doputovati u London gdje će biti zvanično predstavljen kao novo pojačanje Tottenhama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.