Begović o najtežoj godini u karijeri: "Zbog stresa smo izgubili svi nekoliko godina života"

Ostaje u Evertonu i iduće sezone

Begović o najtežoj godini u karijeri: "Zbog stresa smo izgubili svi nekoliko godina života"

Endin Čaušević

Iskusni bh. golman Asmir Begović i naredne sezone će braniti u dresu Evertona.

Begović je prošlog ljeta odlučio da napusti Bournemouth i karijeru je nastavio u Evertonu gdje je imao ulogo rezervnog golmana, ali bio je svjestan toga kada je stigao na Goodison.

Iskusni 35-godišnji golman potpisao je prije godinu dana jednogodišnji ugovor s Evertonom, ali na kraju sezone klub je odlučio da aktivira klauzulu i produžio je saradnju s Begovićem na još godinu dana.

U protekloj sezoni koja je bila izuzetno teška za Everton naš golman upisao je svega sedam nastupa u svim takmičenjima i nije uspio baš da ima zapaženu minutažu pored Jordana Pickforda.

Everton je tek u zadnjem kolu uspio da izbori opstanak u Premiershipu iako su prije godinu dana dolaskom mnogih pojačanja u klubu očekivali borbu za Evropu. No, na kraju klub s Goodisona se jedva spasio, a Begović je otkrio da je to bio izuzetno stresan period za cijelu ekipu.

"Prošla sezona nije bila sjajna, izgubili smo nekoliko godina naših života zbog stresa. Bilo je užasno, stres svaki dan. Ljudi misle da mi to ne doživljavamo na takav način, ali to nije tačno. Znamo koliko sve to znači navijačima i posebno jer niko nije očekivao da budemo u toj poziciji. Znaš kakve su posljedice ako ne uspiješ i bilo je baš teško. Sjajno je što smo ostali i osjećaj je kao da smo postigli neki uspjeh, ali to nije tako jer nismo ni smjeli biti u takvoj poziciji", rekao je Begović.

Begović je objasnio da smatra da je Everton veliki klub i da mora jednostavno biti u TOP 7 u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada sam dobio ponudu Evertona prije godinu dana pomislio sam odmah da je to veliki klub sa ogromnom tradicijom. Sada sam sve to vidio i uvjerio se u to i jednostavno moramo biti u tih TOP 7 jer je ovog veliki klub, ali imamo i odličnu ekipu. Ako se neke stvari poprave i budemo imali dobar početak sezone nije nemoguće da se iduće sezone borimo da budemo negdje u vrhu", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi