Naslijedit će ga od Dybale

Veliki teret na leđima: Pogba odabrao najteži mogući broj u Juventusu

Eldar Ganibegović

Paul Pogba na pragu je povratka u Juventus.

Samo je pitanje dana kada će Juventus službeno objaviti transfer Paula Pogbe.

Bivši fudbaler Manchester Uniteda odlučio se vratiti u talijansku ekipu nakon što mu je istekao ugovor na Old Traffordu.

Francuska zvijezda izabrala je i broj koji će nositi u idućoj sezoni. Veznjak će u Juventusu nositi dres s brojem 10, najavljuje talijanski novinar Nicolo Schira, koji je posljednjih sezona pripadao Paulu Dybali, a koji je napustio Staru damu. 

Paul Pogba je u dosadašnjem iskustvu u Juventusu prve tri godine nosio dres s brojem 6, a u sezoni 2015/2016. nosio je desetku, koja u Juventusu ima veliki značaj zahvaljujući Alessandru Del Pieru.

Podsjetimo, a Starom damom je Pogba dominirao italijanskim fudbalom. Osvojio je četiri titule prvaka, odigrao je 178 utakmica i postigao je 34 pogotka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pogba je 2016. godine prodat Manchester Unitedu za 105 miliona eura, a sada po drugi put potpuno besplatno dolazi u Juventus i to po drugi put iz Manchester Uniteda. 

Kada je plata u pitanju, francuski fudbaler bi Juve trebao koštati oko 10 miliona eura po sezoni.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.