Povratak jednog od najvećih talenata svijeta: "Vrijeme je da pokažem sve što znam"
Foto - Instagram

Mohamed Ihattaren spreman za velike stvari

Povratak jednog od najvećih talenata svijeta: "Vrijeme je da pokažem sve što znam"

M. Šljivak

Jedan od najtalentovanijih fudbalera svijeta u prethodnim godinama bio je Nizozemac Mohamed Ihattaren (20).

Danas 20-godišnji Ihattaren nosi dres Ajaxa, ali prije nekoliko mjeseci on nije bio ni blizu profesionalnog fudbala i razmišljao je o okončanju karijere.

Mo je nakon smrti oca upao u depresiju. Nije mu previše pomoglo to što je otišao u Italiju, gdje je potpisao za Juventus, a zatim je posuđen u Sampdoriju iz koje je pobjegao glavom bez obzira.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CddObOcshh9/[/instagram]

Nije mogao više izdržati pritisak. Odlučio je završiti karijeru, otišao je kući u Nizozemsku, o fudbalu nije razmišljao, ali preko noći se sve promijenilo.

Stigao je u Ajax gdje se vratio u formu. Sada mu je cilj da se vrati na vrh.

Oglasi

"Sretan sam što sam ponovo spreman i da mogu raditi ono što volim. Vrijeme je da pokažem sve što znam i da mi druge stvari ne odvlače pažnju", rekao je Mohamed Ihattaren za ESPN i nastavio je:

"Fizički sam spreman, želim da svijet ponovo vidi Moa kao fudbalera koji će donijeti veliku radost svima".

Otkriva šta se sve dešavalo u trenucima kada je bio u teškoj depresiji.

"Nisam bio dobar u glavi. To vam iskreno govorim. Bio sam nesretan u Sampdoriji i odlučio sam se vratiti u mjesto gdje poznajem ljude i gdje sam sretan".

U život ga je vratio legendarni nizozemski fudbaler Gerald Vanenburg.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Poslao mi je poruku, tražio je da razgovaramo i odmah smo se shvatili. Ja o fudbalu nisam razmišljao, ali on me je uvjerio kako igrač mog kvaliteta uvijek ima mjesta na terenu. Šetali smo, hodali, trenirali. Plakao sam mu na ramenu. Tog čovjeka smatram bratom. Nisam vjerovao da ću ponovo zaigrati profesionalni fudbal", istakao je 20-godišnji fudbaler.

Ihattaren je dijete PSV-a iz kojeg je u ljeto prošle godine prešao u Juventus. Ajax ga uzeo na posudbu u januaru i ima mogućnost da ga otkupi za godinu dana i to za samo dva miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi