Na pomolu velika razmjena Liverpoola i Juventusa

Brazilac za Francuza?

Na pomolu velika razmjena Liverpoola i Juventusa

E. Škorić

Moguće je kako će Adrien Rabiot napustiti Juventus tokom ljeta, a njegov naredni klub mogao bi biti Liverpool.

Ugovor Francuza sa Juventusom traje još samo 12 mjeseci. Gotovo sigurnim dolaskom Paula Pogbe u Juventus, Rabiotova budućnost je dovedena u pitanje i vrlo je moguće da će karijeru nastaviti u Engleskoj.

Britanski mediji objavili su da se unatoč napisima da Liverpool sljedeće godine neće krenuti u potragu za pojačanjem u veznom redu, Adrien Rabiot sada povezuje s transferom na Anfield . U početku je trebao biti dio razmjene s Nabyjem Keitom, ali za klub iz Serije A Gvinejac nije dovoljan.

Calciomercato smatra da bi Juventus u razmjenu za Rabiota želio Roberta Firmina, Brazilca čija je budućnost nakon niza ofanzivnih pojačanja (Luis Diaz, Darwin Nunez op.a) upitna, a kao i Rabiotu i Keiti, njemu također ugovor ističe narednog ljeta.

Ipak, pitanje je šta u slučaju Firmina misle na Anfieldu. Neki mediji smatraju da će tokom ljeta Liverpool Brazilcu ponuditi novi ugovor, a on se tada ima priliku izjasniti želi li ostati ili pak promijeniti sredinu, što je sve češća pojava kada su nogometaši u pitanju, očito zasićeni i željni novih uzbuđenja i izazova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Rabiota tiče, on je igrao važnu ulogu u timu Massimiliana Allegrija prošle sezone. Odigrao je 45 utakmica u svim takmičenjima i upisao je dvije asistencije. S druge strane, Firmino je na 35 utakmica u dresu Redsa postigao 11 golova uz pet asistencija.

Dolaskom Darwina Nuneza iz Benfice, velike su šanse da će Firminova minutaža biti dodatno limitirana, pa i čak da će ga Redsi htjeti prodati ovog ljeta, posebno zbog toga što ima još samo 12 mjeseci ugovora.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ne bi dao ni Firminovu kopacku za ovog Rabiota,a o Keiti da ne pricam iako je stalno povrijedjen...i cuj malo im samo Keita hahahahaha...
2 4
Sanska_Prangija
Zato juventusa nije bilo nigdje kad im igra rabiot vaznu ulogu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi