Foto - EPA

Stiže Tyrell Malacia

Manchester United dobio prvo pojačanje u eri Erika ten Haga

Midhat Šljivak

Manchester United završio je danas prvo pojačanje u eri novog menadžera Erika ten Haga.

Novi član Crvenih đavola s Old Trafforda postat će nizozemski fudbaler Tyrell Malacia koji stiže iz redova Feyenoorda.

Ovaj 22-godišnji fudbaler proizvod je omladinske škole velikana iz Rotterdama. Igra na poziciji lijevog beka i predstavljat će konkurenciju Lukeu Shawu.

Velikan s Teatra snova će Feyenoordu za usluge ovog fudbalera isplatiti 15 miliona eura uz dodatnih dva miliona kroz razne bonuse.

Malacia je u narednim danima stići u Manchester gdje će potpisati višegodišnji ugovor s Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je svakako da je ovaj 22-godišnji fudbaler bio na korak od potpisa za Lyon. United je međutim uskočio u posljednji čas i oteo je fudbalera francuskom klubu.

Tyrell Malacia je za prvi tim Feyenoorda od 2017. godine odigrao 136 utakmica, a dobri nastupi donijeli su mu i poziv u nacionalni tim Nizozemske zakoju je odigrao pet susreta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.