Ten Hag na veliko razočarenje svih igrača Uniteda uveo pravilo koje je "umrlo" odlaskom Fergusona

Promijenit će im navike

Ten Hag na veliko razočarenje svih igrača Uniteda uveo pravilo koje je "umrlo" odlaskom Fergusona

Edmir Škorić

Iako su možda navikli malo duže da odspavaju, nogometaši Manchester Uniteda morat će ipak mijenjati navike.

Novi menadžer Manchester Uniteda, Erik ten Hag, očito želi da uvede potpunu disciplinu u ekipi, pa je vratio neke stare navike koje datiraju još od vremena Sir Alexa Fergusona.

U ponedjeljak je Ten Hag obavio prvi trening u Manchesteru, sa brojnim igračima iz prvog tima, kao i sa nekim igračima do 21 godine koji će pripreme odraditi sa seniorima.

Nizozemac je stigao u Trening centar Uniteda oko 8 sati ujutro, nedugo nakon povratka pomoćnog šefa Stevea McClarena. Prvog dana jedna grupa igrača stigla je u 9:30 ujutro, neki su došli tek u 11:30. Mnogi su bili na obaveznom medicinskom testiranju još krajem prošle sedmice, te su u teretani radili prije nego ih je dočekao naporan početak treninga.

Za drugi dan, u utorak, Ten Hag je svim igračima naredo da budu u Carringtonu tačno u 9 ujutro, a upravo u tom terminu su igrači morali da dođu na svaki jutarnji trening kod Alexa Fergusona, koji je u 26 godina koliko je proveo u Manchesteru inzistirao na tome da svi moraju poštovati pravila i da budu disciplinovani i predani svom poslu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pod vodstvom bivšeg menadžera Olea Gunnara Solskjaera, igračima je bilo dopušteno da dođu u 10 sati ili kasnije, ali to je, sudeći po rezultatima, bio loš potez.

Manchester United će predsezonsku turneju odraditi u Bangkoku, odigrat će prijateljsku utakmicu s Liverpoolom, zatim će se u Australiji sastati sa Melbourneom, Crystal Palaceom i Aston Villom. Pripreme će završiti duelima sa Atleticom Madridom i Rayo Vallecanom, koji 31. jula gostuje na Old Traffordu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bez discipline nema ni rezultata. I u kojem god timu nema discipline tu nema rezultata. Sretno Ten Hage i United. Nadam se da ce se dovesti nekoliko dobrih igraca
19 0
Arnel925
Sta sam se ja jarane posla nagradio do 10. Cuj u 10 dolazili. Bože sačuvaj
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi