BiH pobijedila Bugarsku

"U dvorani je bilo plus 40, uslovi su bili katastrofa, trebat će mi tri dana da se oporavim"

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je uz dosta muke pobijedila Bugarsku 76:73 te u narednu fazu kvalifikacija za Eurobasket otišla pobjedom.

Najefikasniji u pobjedi našeg tima bio je kapiten Miralem Halilović koji je odigrao još jednu herojsku utakmicu i pokazao da je vođa ekipe.

Poslije susreta Halilović se požalio na uslove koji su vladali u dvorani te na neki način uputio kritiku organizatoru kvalifkacija.

"Jedna od najtežih u karijeri, mislim da je bilo +40, ali nije baš pametno u junsko-julskom roku. Uslovi su bili katastrofa, bilo je jako teško disati, izdržali smo. Musa je pogodio tu trojku, vrijedna pobjeda i sve osim toga bi bilo loše."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Izvukli smo zadnje atome snage, trebat će mi tri dana da se oporavim. Navijači su bili iza nas, šteta što nismo prelomili u prvom poluvremenu, zakomplikovali smo. Drago mi je što smo dobili i zaslužen odmor za pripreme pred Eurobasket", poručio je naš košarkaš.

Inače, Halilović je meč završio sa 16 poena te osam ostvarenih skokova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.