Remi protiv Sheriffa

Protiv Zrinjskog favorita nema: Prvak BiH ima realne šanse za drugo pretkolo

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Večeras je Zrinjski u Mostaru protiv moldavskog Sheriffa odigrao prvu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka, a rezultat je na kraju glasio 0:0.

Prva šansa, pa i najbolja na utakmici, za Zrinjski već na startu. Ćorlukina povratna loptaje to bila za Bilbiju koji šutira pored gola.

Naredna kakva takva ozbiljnija situacija tek u 35. minuti, falio je neko da tu loptu smjesti u mrežu nakon nesigurne intervencije gostujućeg golmana.

Otvaranje drugog dijela donosi slobodan udarac za Zrinjski, no Nemanja Bilbija šutira pored gola.

Sedam minuta kasnije Bilbija je sjajno promijenio stranu, Jukić ulazi u sredinu, šutira i pogađa spoljni dio mreže.

Prvi ozbiljniji šut imao je Sheriff tek u 82. minuti kada je Badolo silovito šutirao s distance, ali pored gola. U devetoj minuti nadoknade Čondrić je spriječio jednu šansu, došao prvi do lopte i sačuvao svoj gol. 

Bilo je to otprilike sve što smo mogli izdvojiti iz jedne oprezne utakmice u kojoj je Zrinjski protiv na papiru favorizovanog protivnika bio za nijansu-dvije bolji. 

Treba dodati i to da nismo vidjeli nijedan udarac u okvir gola. 

Revanš susret je na rasporedu za šest dana u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije. 

Liga prvaka, prvo pretkolo, prva utakmica:

Zrinjski - Sheriff 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

HŠK Zrinjski: Čondrić, Ćorluka, Magdić, Barišić, Bekić, Savić, Sučić, Tičinović, Jukić, Ćuže, Bilbija.

Sheriff FC: Abalora, Radeljić, Kiki, Kpozo, Guedes, Lushkja, Kyabou, Badolo, Yansane, Ouattara, Rasheed.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.