Rijetko ko ga je tako oduševio

Klopp je ostao bez riječi kada ga je vidio kako igra, znao je da ga Liverpool mora dovesti

Endin Čaušević

Liverpool je sve iznenadio odlukom da ovog ljeta proda Sadija Manea, ali je klub sa Anfielda ekspresno pronašao njegovu zamjenu.

Mane je imao ugovor na još godinu dana, ali odlučio je da napusti klub i pronađe novi izazov i na kraju je potpisao ugovor s minhenskim Bayernom, a Redsi su inkasirali oko 35 miliona eura.

Međutim, na Anfieldu nisu previše zabrinuti jer su pronašli odličnu zamjenu. Naime, za Liverpool je nedavno potpisao Darwin Nunez koji je stigao iz Benfice.

Nunez je protekle sezone oduševio fudbalski svijet igrama u portugalskom klubu, te je za njega veliki broj klubova pokazao ogroman interes, ali je on na kraju odabrao Liverpool.

Sve je počelo još dok su Liverpool i Benfica igrali u Ligi prvaka i već tada je Jurgen Klopp poručio čelnicima engleskog kluba da moraju kupiti Urugvajca.

Fabrizio Romano je objavio da je Klopp bio šokiran kako je Nunez odigrao dvomeč protiv Redsa i uspio je zabiti dva gola. No, njemački stručnjak je vidio da se radi o nevjerovatnom igraču i znao je da ga mora dovesti u Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored toga Klopp je prezadovoljan i radnim navikama koje ima Nunez i već sada je njemački stručnjak svjestan da nisu mogli naći bolju zamjenu za Manea.

Romano je dodao da Klopp godinama nije bio tako iznenađen igrom nekog igrača, te da dugo nije bilo nekoga ko ga je tako oduševio na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.