Stigao u Fiorentinu

Luka Jović potpisao ugovor, predstavljen na fantastičan način · Zvanično

Midhat Šljivak

Luka Jović (24) novi je napadač Fiorentine.

Nakon neuspješnog boravka u Realu iz Madrida Jović se pred početak nove sezone odlučio na nove izazove i dogovorio je transfer u Fiorentinu.

Momak iz Bijeljine potpisao je dvogodišnji ugovor s Violama. U Firencu dolazi besplatno iako je imao ugovor s Realom, ali će Kraljevima pripasti 50 procenata od naredne prodaje.

Fiorentina je na interesantan način predstavila Jovića. Njegov lik se na društvenim mrežama pojavio u animiranom izdanju i sve je izgledalo veoma simpatično.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luka Jović je tri godine proveo u Real Madridu. Kratko je bio na posudbi u Eintrachtu odakle je za 60 miliona eura i prešao u redove kraljevskog kluba.

Ipak, u Madridu se Jović nije snašao. Odigrao je samo 51 meč i postigao je tri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.