Savjetovao Ronalda za koji klub da potpiše i sve iznenadio: "To je za njega najbolja opcija"

Jose Fonte zna zašto CR želi da mijenja klub

Savjetovao Ronalda za koji klub da potpiše i sve iznenadio: "To je za njega najbolja opcija"

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo prethodnih dana nalazi se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je zatražio transfer iz Manchester Uniteda.

Portugalac se nije pojavio na početku priprema zbog navodnih porodičnih obaveza, ali je jasno da vjerovatno neće ni dolaziti jer čeka transfer i odlazak iz Uniteda nakon samo godinu dana.

Fudbaleri Uniteda putuju ubrzo za Aziju gdje će nastaviti pripreme i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a već sada je jasno da Ronaldo neće biti s ekipom u avionu.

Ronaldo želi da ide u klub koji će igrati u Ligi prvaka iduće sezone, a prethodnih dana najviše se povezuje s ekipama Chelseaja i Bayerna.

O Ronaldovom statusu u Unitedu govorio je i njegov saigrač iz portugalske reprezentacije Jose Fonte koji je otkrio koji klub bi za Ronalda bio najbolji izbor u ovom trenutku.

"Znam koliko taj čovjek voli da igra u Ligi prvaka. Za njega je to najbolje takmičenje na svijetu i najbolja šansa da se osvoji Zlatna lopta. United sada ima zaista dobrog trenera i tim, ali ne igraju Ligu prvaka i to je problem", govori Fonte i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On želi još uvijek da osvaja trofeje i nevjerovatno je motivisan iako ima već 37 godina. Naredni klub? Po mom mišljenju najbolja opcija bio bi povratak u Real Madrid. Ne znam da li ga oni žele ili ne, ali Real Madrid je za njega najbolja opcija za nastavak karijere".

Teško je baš očekivati da će se Ronaldo vratiti u kraljevski klub i kako stvari stoje engleski mediji smatraju da je Portugalac najbliži prelasku u Chelsea. Njegova sudbina bi trebala biti riješena u narednih nekoliko dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Covjek je igrao i bio najsretnniji upravo u Realu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti