Fiorentina izvela pravo čudo: Real Madrid pristao na nevjerovatan posao samo da se riješi Jovića

Srbijanski napadač seli u Firencu

Fiorentina izvela pravo čudo: Real Madrid pristao na nevjerovatan posao samo da se riješi Jovića

E. Čaušević

Srbijanski napadač Luka Jović napustit će Real Madrid ovog ljeta i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u dresu Fiorentine.

Jović je prije nekoliko godina stigao kao zvučno pojačanje u Real Madrid iz Frankfurta, a kraljevski klub za njega je izdvojio čak 60 miliona eura.

Međutim, srbijanski napadač nije uspio da ispuni očekivanja na Santiago Bernabeu, te se ne može baš pohvaliti nekim dobrim igrama u dresu prvaka Evrope.

Carlo Ancelotti je na kraju sezone poručio Joviću da je za njega najbolje da pronađe novi klub jer je jasno da se ne nalazi u prvom planu italijanskog stručnjaka.

Već nekoliko sedmica špekuliše se da će Jović karijeru nastaviti u Fiorentini, a kako stvari stoje uskoro se očekuje i zvanična potvrda jer su klubovi postigli dogovor.

Gianluca Di Marzio objavio je da je Fiorentina napravila fantastičan posao i da će Jovića dobiti skoro besplatno. Prvobitno je to trebala biti posudba na godinu dana, ali Fiorentina je uspjela da napravi promjenu u tom ugovoru.

Navodno, Jović će u Fiorentinu na dvogodišnju posudbu i Real će plaćati skoro cijelu njegovu platu. Nakon što posudba istekne neće se vraćati u Madrid jer će biti slobodan igrač i Fiorentina će imati priliku da potpiše s njim dvogodišnji ugovor po kojem će on inkasirati 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je pristao na takvu ponudu, ali pod uslovom da dobiju 50% obeštećenje od Jovićevog narednog transfera i u Firenci su dali zeleno svjetlo za takav prijedlog.

Jović je u dresu Real Madrida odigrao 47 utakmica i postigao je samo tri gola. U klub je stigao na ljeto 2019. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655232295
Sigurni nece u njemackoj dao 25-30, i te sezone u LE dao 14 i sada u raspaloj italiji da ne moze dati deset golova. Mrznja je cudo, a dje ce deda Dzeko, ne pisete ovi dana?
2 7
epa
Pa i nije bas real na gubitku nekom iz vise razloga kao 1 rijesio se ogromne plate koju ima a ne igra 2 pristao je real na 50% od sljedeg transfera sto je vjerotvatno puno veci iznos od onog kojega bi dobio da ga je direktno porodavao jer u realu nije nista ni pokazao mogao bi dobiti 10 tak miliona a ovako ako se pokaze u fiorentini (a hoce sigurno jer ce imati puno vise prilike) prodat ce ga fiore na 40 tak i vise miliona.. 3. u realu nebi igrao pored benzeme i prevelika je plata da bi cekao sansu na kapaljku a i ne odgovara mu spanski stil mislim da ce bolje se uklopiti u italijansku ligu...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi