Foto - Instagram

Heskey nastavio saradnju sa Cityjem

Otac je bio legendarni 'razarač' odbrana, a sve sluti da će sin postati istinska zvijer

Midhat Šljivak

Legendarni fudbaler Emile Heskey (44) bio je velika zvijezda engleskog Premiershipa krajem prošlog i početkom ovog stoljeća.

Stasiti napadač tresao je mreže u dresu nekoliko premierligaša, a najviše je pokazivao u dresu Leicestera i Liverpoola.

Heskey je imao ulogu 'razarač' odbrana. Često je nosio i po dvojicu na leđima i njegove fizičke mogućnosti su bile zaista impresivne.

Da jabuka ne pada daleko od stabla dokaz je njegov sin Jaden. Ovaj 16-godišnjak potpisao je danas novi ugovor s akademijom Manchester Cityja i istinski je nasljednik svog oca.

Iako zvaničnih podataka o visini i težini nema, vidljivo je kako je Jaden već ogroman i vrlo je moguće da će nadmašiti visinu svog oca koji je visok 188 centimetara.

Jaden je već godinama član omladinskih kategorija Cityja. Sada će biti uključen u radu U18 tima i lako bi se moglo desiti da za ovog momka u narednim godinama čujemo dosta toga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov otac Emile je tokom karijere pored Leicestera i Liverpoola igrao još za Birmingham, Wigan, Aston Villu, Newcastle Jetse i Bolton, gdje je 2016. godine završio karijeru.

Za reprezentaciju Engleske nastupio je u 62 utakmica i postigao je sedam golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.