Foto - EPA

Pojačava Forest

Više se neće patiti u Manchester Unitedu: Jesse Lingard našao novi klub i potpisao je za velikana

Midhat Šljivak

Jesse Lingard (29) konačno je okončao noćnu moru zvanu Manchester United.

Ovom 29-godišnjem napadaču je krajem juna istekao ugovor s Crvenim đavolima i on je otišao iz kluba u kojem je proveo dvije decenije i gdje ipak nije dobio pravu šansu.

Nakon brojnih posudbi na kojima je bio Lingard konačno potpisuje ugovor s novim klubom. To je engleski velikan Nottingham Forest.

Šumari su se nakon 23 godine vratili u Premiership. Pojačanja su neophodna za takmičenje u eliti, a Lingard će sasvim sigurno biti među glavnim igračima Foresta.

Jesse je danas prošao ljekarske preglede i potpisao je ugovor s timom iz Nottinghama, a prvi meč za novi klub će odigrati već u petak kada je na rasporedu prijateljski meč s Union Berlinom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lingard je prošao omladinske kategorije Uniteda,a za prvi tim je nastupio 232 utakmice i postigao je 35 pogodaka.

Tokom prethodnih godina često je išao na posudbe pa je tako igrao još za Liecester, Birmingham, Brighton, Derby i West Ham.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.