Što se cugalo u Unitedu cugalo se: Nova pravila i žestoke kazne
FOTO - EPA

Ten Hag mijenja navike fudbalera

Što se cugalo u Unitedu cugalo se: Nova pravila i žestoke kazne

Adnan Beganović

Novi trener Manchester Uniteda, Erik ten Hag odlučio je svoje izabranike "počastiti" novima pravilima.

U novu sezonu Manchester United ulazi sa novim menadžerom, ali i sa novim pravilima, koja se vjerovatno neće svidjeti fudbalerima ovog kluba.

Naime, kako pišu britanski mediji, novi menadžer Uniteda, nizozemski stručnjak Erik ten Hag, počeo je uvoditi red u svlačionici Crvenih vragova.

Navodno, blaži pristup njegovh prethodnika Ole Gunnara Solskjaera i Ralfa Ragnicka, je prošlost, a u budućnosti će fudbaleri Uniteda morati mnogo pažnje posvetiti ponašanju u slobodnom vremenu.

Britanski mediji navode da je Nizozemac zabranio konzumiranje alkohola tokom sedmice, te da je naredio igračima obavezna redovita vaganja, a oni koji se ne budu pridržavali pravila biće šestoko kažnjeni.

Ali, ni to nije sve, odnosno igračima je naređeno da ličnim kuharima uruče otkaze te da jedu hranu koju je osigurao klub, a posebno ih je upozorio na posljednice zbog curenja informacija iz svlačionice.

Podsjetimo, United se trenutno nalazi na aziskoj pripremnoj turneji. Odigrali su Crveni vragovi tri susreta i upisali isto toliko pobjeda. Slavili su protiv Liverpoola 4:0, Melbourne Victoryja 4:1, te Crystal Palacea 3:1.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Rad, red i disciplina i tako mozes ocekivat neke rezultate. Bravo Ten Hage
5 0
rocccavela
Koji k je s naslovom?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi