Foto: arsenal.com

Ponovo iz Manchester Cityja

Arsenal predstavio novo pojačanje · Zvanično

Eldar Ganibegović

Oleksandr Zinchenko od sada je i zvanično fudbaler Arsenala.

Ovaj 25-godišnjak na Emirates stiže s velikim iskustvom igranja u Premier ligi, ali i na međunaraodnoj sceni. Upisao je 128 nastupa za Manchester City i 52 za reprezentaciju Ukrajine. 

Za sada nije poznato na koliko je ugovor potpisao ukrajinski reprezentativac. Arsenal je u zvaničnom saopštenju samo naveo da se radi o višegodišnjoj saradnji. 

On se razvijao kroz omladinsku akademiju Shakhtar Donetska, da bi 2015. godine prešao u rusku Ufu. Nakon 31 nastup za ovaj klup, potpisao je za City u ljeto 2016. godine, da bi narednu sezonu proveo na posudbi u PSV-u.

Lijevi bočni, koji može pokriti i pozicije u veznom redu, osvojio je Premier ligu i Liga kup engleske četiri puta,  jednom FA Cup, a igrao je i u finalu Lige prvaka prošle godine.

"Sretni smo što nam se Oleksandar pridružio. On je igrač kojeg lično jako dobro poznajem i nastavio sam ga pratiti nakon što sam otišao iz Manchester Cityja. To je igrač visoke kvalitete koji će nam dati nove mogućnosti i svestranost. Ne radi se samo o pozicijama na kojima može igrati, već i o svestranosti u napadu i odbrani. On je osoba s velikim ljudskim kvalitetama i karakterom i drago mi je što se isplatio uložen napor da se on dovede u klub", rekao je Mikel Arteta, menadžer Topnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukrajinac je peto pojačanje Arsenala ovog ljeta. Podsjetimo, prije njega stigao je njegov saigrač iz Manchester Cityja Gabriel Jesus, zatim Marquinhos, Matt Turner i Fabio Vieira.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.