Stiže zamjena za Zinchenka, Guardiola potvrdio da su pregovori počeli

Cucurella na meti Građana

Stiže zamjena za Zinchenka, Guardiola potvrdio da su pregovori počeli

E. Ganibegović

Oleksand Zinchenko iduće sezone nosit će dres Arsenala, a Manchester City već je u potrazi za zamjenom.

Nakon transfera Erlinga Haalanda, Juliana Alvareza, Kalvina Phillipsa i Stefana Ortege u ovom tržišnom razdoblju, Manchester City je u pregovorima s Brightonom za dolazak lijevog bočnog, Marca Cucurelle.

Pep Guardiola želi u momčad dovesti Marca Cucurellu, nakon što je Zinchenko otišao u Arsenal. Ako Cucurella ipak ne prijeđe na Etihad, Pep Guardiola kaže da mu ne nedostaje rješenja na lijevoj strani.

"U pregovorima smo. Ako ne urode plodom, imamo alternative. Cancelo, Wilson-Esbrand koji je talentovan mladić, kao i Nathan Ake mogu igrati tu", rekao je Pep Guardiola.

Navodno su "Građani" spremni učiniti sve da dođu do potpisa Marca Cucurelle, a njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na 28 miliona eura. 

Marco Cucurella stigao je u Premier ligu prije godinu dana, kada ga je Brighton doveo iz Getafea, za 18 miliona eura, te je imao solidnu prvu sezonu u Engleskoj, a proglašen je i najboljim igračem momčadi.

Defanzivac kojeg želi Pep Guardiola bio je glavni igrač Brightona za koji je odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima, a nastupi u Brightonu donijeli su mu i debi za reprezentaciju Španije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan od najupečatljivijih momenata iz prethodne sezone zasigurno je pogodak Manchester Unitedu, nakon kojeg je počeo plakati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi