Kakav peh moraš biti da propustiš debi jer su te napale i izujedale ose

Lacazette u problemu

Kakav peh moraš biti da propustiš debi jer su te napale i izujedale ose

E. Ganibegović

Alexandre Lacazette ovog je ljeta prešao u Olympique Lyon nakon transfera iz Arsenala, momčadi za koju je igrao pet godina.

No, čini se da će napadačev debi u Olympique Lyonu biti odgođen jer je francuski fudbaler doživio nesreću u Holandiji. 

Olympique Lyon je zakazao prijateljsku utakmicu protiv Feyenoorda, a Lacazetteu bi to bila prva utakmica nakon povratka u Ligue 1. Dok je s ostatkom momčadi bio u Holandiji, tijekom šetnje šumom, Alexandre Lacazettea i njegovog saigrača Moussu Dembelea napale su ose.

Prema Mirroru koji citira L'Equipe, Lacazette je pretrpio desetke uboda osa i najvjerovatnije će propustiti prvu utakmicu nakon povratka u Lyon. Što se tiče Mousse Dembelea, njegovo je tijelo bolje reagovalo na ugrize buba i mogao je trenirati u četvrtak.

Ipak, Lacazette će igrati u prijateljskoj utakmici protiv milanskog Intera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Alexandre Lacazette sazrio je u akademiji Olympique Lyona i debitovao za prvu momčad 2009. godine. Igrao je za momčad Ligue 1 od 2009. do 2017. i postigao 129 golova i asistirao 43 puta, a i sada se mnogo očekuje od njega. 

Arsenal je Lacazettea potpisao 2017. godine, kada je za napadača platio 53 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi