Belgijanac nije mogao nastaviti trening

Hazard je vrisnuo iz sveg glasa nakon krvničkog starta Rudigera na treningu Reala

E. Čaušević

Real Madrid se već nekoliko dana nalazi u Las Vegasu gdje se priprema za meč protiv Barcelone.

Ljuti rivali odigrat će prijateljsku utakmicu na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, a El Clasico na rasporedu je sutra u ranim jutarnjim satima po našem vremenu.

Igrači Reala jučer su odradili novi trening u Las Vegasu, a u centru pažnje našli su se Eden Hazard i Antonio Rudiger.

Rudiger je tek nedavno stigao u Real Madrid iz Chelseaja, dok se Hazard konačno oporavio od povrede i cilj mu je da bude što spremniji pred početak nove sezone i konačno pokaže zašto su ga Kraljevi platili skoro 110 miliona eura.

Međutim, svi u Realu su zabrinuti nakon što je Rudiger jučer žestoko udario Hazarda na treningu zbog čega Belgijanac nije mogao da nastavi da igra.

Rudiger je žestoko uletio klizeći Hazardu i udario ga je u lijevu nogu zbog čega je Belgijanac odmah vrisnuo i bilo je jasno da je riječ o ozbiljnijem udarcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard će danas obaviti detaljne ljekarske preglede nakon čega će se znati težina povrede. Navijači Reala kritikovali su Rudigera i poručili da se mora opustiti na treninzima i da takvim startovima ne smije da šteti svojim saigračima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.