Pojačanje Rossonera

Milan napokon slomio otpor Belgijanaca, De Ketelaere već sutra stiže na ljekarske preglede

Edmir Škorić

Club Bruge je napokon popustio i sjajni veznjak Charles De Ketelaere prelazi u Milan.

Dugo su trajali pregovori između dva kluba, ali Rossoneri nisu odustajali. Nakon jedne velike šahovske partije, Belgijanci su prihvatili da prodaju svog velikog talenta.

Milanovi direktori Paolo Maldini i Ricky Massaro imali su dva sastanka s čelnicima Bruggea u protekle dvije sedmice ali su oba napuštali bez dogovora. Oba kluba su bila samovujerena tokom tih pregovora, izgledalo je u jednom momentu da će posao propasti.

U četvrtak su se pojavila izvješća da je De Ketelaere prihvatio smanjiti svoje zahtjeve za platu kako bi se transfer kompletirao.

21-godišnjeg ofanzivnog veznjaka htjeli su Leeds i Everton, ali on je od početka želio samo Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na krjau će Milan Bruggeu platiti 32 miliona eura plus tri miliona kroz bonuse i određeni postotak od naredne prodaje. Igrač se već sutra očekuje u Milanu na ljekarskim pregledima i potpisu ugovora.

De Ketelaere će potpisati ugovor na pet godina i zarađivat će 2,3 miliona eura godišnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.