Real želi dovesti rezervu Benzemi i vaga između četiri imena

U opticaju je i Džeko, ali nije izgledna opcija

Real želi dovesti rezervu Benzemi i vaga između četiri imena

E. Ganibegović

Real Madrid jedan je od velikih klubova koji nisu mnogo kupovali ovog ljeta sa samo dva transfera, Antonijom Rudigerom koji je stigao besplatno nakon rastanka s Chelseajem i Aurelienom Tchouamenijem koji je kupljen od Monaca. 

Uprava evropskog prvaka želi napraviti barem još jedan transfer ovog ljeta, napadača koji bi došao kao rezervna opcija Karimu Benzemi, koji je iza najbolje sezone u karijeri i favorit je za osvajanje Zlatne lopte. 

Kako prenosi Mundo Deportivo, uprava kluba sastavila je i uži popis s kojeg će se izabrati protagonist trećeg ljetnog transfera.

Real Madrid na svom vidiku ima četiri iskusna napadača - Edinsona Cavanija, Andreu Belottija, Oliviera Girouda i Edina Džeku.

Edinson Cavani i Andrea Belotti mogu biti dovedeni besplatno, jer su im istekli ugovori s Manchester Unitedom, odnosno Torinom, dok je Olivier Giroud u Milanu, s kojim je osvojio naslov, a Edin Džeko je pod ugovorom s Interom.

Najveće šanse za dolazak do Reala ima Edinson Cavani jer bi lakše prihvatio status rezervne opcije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Andrea Belotti ne uklapa se u sistem Carla Ancelottija, dolazi nakon godina konstantnog startera u Torinu, postaje jedan od najboljih napadača u Serije A i igra za talijansku reprezentaciju.

Olivier Giroud i Edin Džeko, također, vjerovatno ne bi željeli otići u Real Madrid kao rezerva Karimu Benzemi, pogotovo jer imaju jako dobar status u Milanu, odnosno Interu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi