Mladi napadač blizu Torina

Juventus dovodi novo sjajno pojačanje, a ukrast će ga ispred nosa velikom rivalu

Eldar Ganibegović

Juventus bi mogao ovog ljeta realizovati još jedan sjajan transfer.

Riječ je o napadaču Giacomu Raspadoriju (22 godine) iz Sassuola, jednom od najboljih talijanskih igračau ovom momentu. 

Giacomo Raspadori je ovih dana bio najavljen za transfer u Napoli, ali su pregovori između klubova "zakuhali".

Bio je to savršen trenutak za Juventus Torino da se uključi u raspravu. Bivši prvak Italije krenuo je u ofenzivu, a čini se da je igrač vrlo blizu dogovora.

Prema informacijama koje prenosi "Gazzetta dello Sport", Napoli je Sassuolu dostavio ponudu između 25 i 30 miliona eura, plus druge pozamašne bonuse za učinak.

Međutim, posao je vrlo blizu propadanja jer je Juventus uzvratio udarac i čini se da je trenutno favorit za igračev potpis.

Čelnici "Stare dame" žele zadovoljiti Massimiliana Allegrija koji je hitno tražio još jednog napadača umjesto Alvara Morate koji se vratio u Atletico Madrid nakon posudbe.

Giacomo Raspadori silno želi napustiti Sassuolo, ali klubu ne nedostaje financija da bi ga stvarno želio prodati. Međutim, Talijan se trudi da ga se pusti. Ili u Napoli ili u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sassuolo je ovog ljeta zaradio 66 miliona eura. Glavni "izvozni proizvodi" bili su Gianluca Scamacca koji je za 36 miliona eura završio u West Hamu i Jeremie Boga koji je za 22 miliona eura otišao put Bergama i potpisao za Atalantu. 

Podsjetimo, Juventus je do sada ozvaničio dolaske Bremera, Chiese, Cambiasa, Pogbe i Di Marije i Raspadori bi bio samo još jedno u nizu odličnih pojačanja koja su stigla na Allianz stadion.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti