Foto - EPA

29. augusta službena objava

Čelnici Bayerna već su donijeli odluku o budućnosti Hasana Salihamidžića

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić već je pet godina dio rukovodstva njemačkog velikana Bayerna.

Nakon što je kao igrač s ovim klubom osvojio sve što je mogao, čuveni Brazzo se 2017. godine vratio u Bayern. Odabran je za sportskog direktora i kreirao je tim koji je uspio da osvoji brojne trofeje.

Nagrada za dobar rad Salihamidžiću je stigla prošle godine. Imenovan je u board direktora te je dobio veće ovlasti u klubu. To je maksimalno iskoristio i postao je neizostavan dio svega što se dešava u Bayernu.

Salihamidžića ugovor s Bayernom veže do ljeta naredne godine. Ipak, želja rukovodstva je da on ostane u klubu i to će se prema svemu sudeći i desiti.

Hasan na stolu ima novi četverogodišnji ugovor. Ponuđen mu je nastavak saradnje do ljeta 2026. godine i on je spreman prihvatiti uslove koje mu je bavarski gigant ponudio.

Novi ugovor 45-godišnjoj fudbalskoj legendi bit će odobren na sastanku rukovodstva kluba koji je zakazan za 29. august i zatim će biti službeno objavljen nastavak saradnje.

Od dolaska Salihamidžića u klub 2017. godine Bayern je osvojio ukupno 15 trofeja. Pet puta su bili prvaci Njemačke, dva puta je osvojen DFB Kup, pet puta Superkup, te Liga prvaka, evropski Superkup i FIFA klupsko prvenstvo.

Salihamidžić se odlučio na veliku promjenu: "Dugo sam razmišljao o tome i pravo je vrijeme"

Hasan Salihamidžić je u prethodnih pet godina stvorio zaista moćan Bayern koji je osvojio sve što je mogao.

Legendarni Brazzo jedan je od najzaslužnijih za dovođenje sjajnih pojačanja u klub. Uradio je ogromne stvari za klub i ekipu uz koju je konstantno bio i tokom utakmica.

Međutim, na početku nove sezone odlučio je preseliti na tribine. Smatra da je vrijeme da prepusti ulogu na klupi Marcu Neppeu, a on će u direktorsku ložu s Oliverom Kahnom.

"Odlučio sam da više ne sjedim na klupi tokom utakmica već na tribinama pored Olivera Kahna", rekao je Salihamidžić i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Dugo sam razmišljao o tome. Marco Neppe, naš tehnički direktor, razvio je sjajan odnos s timom tokom prošle sezone i on će biti tu. Ja idem na tribine i tako ćemo dobiti novu perspektivu dešavanja na terenu koja nam je potrebna. Smatram da je ovo pravo vrijeme, ali naravno, neću se odreći bliskosti s ekipom", poručio je Hasan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.