Lewandowski ovo definitivno nije zaslužio i pojedine bi trebalo biti sramota

Skandirali mu 'Hala Madrid'

Lewandowski ovo definitivno nije zaslužio i pojedine bi trebalo biti sramota

Edmir Škorić

Robert Lewandowski vratio se u utorak u Minhen, ali mnogi mu ne mogu oprostiti odlazak u Barcelonu.

Lewandowski je od početka ljeta zahtijevao odlazak iz Bayerna. Iako ga je klub odbijao prodati, pošto je imao ugovor do ljeta 2023. godine, na kraju je ipak završio u Barceloni za 50 miliona eura.

Mnogi su u Bavarskoj razočarani ponašanjem reprezentativca Poljske, a on se danas došao u Minhen oprostiti od dojučerašnjih saigrača i prijatelja, te je imao posebne razgovore s Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem u njihovim uredima.

"Robert je došao u moj ured da se pozdravimo i čavrljali smo još 15 minuta. Razgovarali smo o svemu i sve raščistili. Robert je postigao velike stvari za Bayern i to treba zapamtiti. Zna i on koliko treba zahvaliti Bayernu. Poželjeli smo mu sve najbolje u novom izazovu", istakao je bivši reprezentativac BiH i danas sportski direketor njemačkog velikana.

"Lijepo od Roberta što je posljednji put došao u moj ured. Razgovarali smo o svemu, razišli smo se u dobrim odnosima i ostat ćemo u kontaktu i ubuduće. Robert i Bayern bili su i jesu posebna priča o uspjehu. Želimo mu sve najbolje u Barceloni", rekao je Oliver Kahn.

I dok su njih dvojica saglasni da je Lewandowski zaslužio poštovanje zbog svega napravljenog u dresu Bayerna, navijači mu očito ne praštaju.

Oglasi

Pojavio se na internetu snimak na kojem se može vidjeti kako Lewandowski u automobilu napušta trening centar Bayerna, a navijači okolo skandiraju "Hala Madrid". Doduše, to skandiranje dolazi od pojednaca, a ne svih navijača.

Lewa je samo mahnuo i podigao palac prema gore, očito mu to ne smeta. Real Madrid će inače biti njegov najveći rival u narednoj sezoni, a posebno zanimljiva biće trka njega i Karima Benzeme i mnogi smatraju da je sada došlo vrijeme da se pokaže ko je od njih dvojice bolji.

Napadač je 2014. prešao u Bayern i postigao je 344 gola u 375 utakmica, u svim natjecanjima, osam puta osvojio ligu i osvojio Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Lewandowskog, Barca je ovog ljeta potpisala Raphinhu, Julesa Koundea, Francka Kessieja i Andreasa Christensena, a još uvijek se povezuje s Bernardom Silvom. Gary Neville je nedavno kritikovao njihovu potrošnju, a predsjednik kluba Joan Laporta uzvratio je udarac bivšem defanzivcu Manchester Uniteda.

Mnogima ostaje nejasno kako je Barcelona, koja je u financijskim problemima, na kraju uspjela dovesti tako velike i sjajne igrače i bila je ovog ljeta među najaktivnijim momčadima na transfer tržištu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...zaj*bao se,spao je s konja na magarca,ovi su mu se nesto opasno zamjerili u klubu kad je odlucio da na ovakav nacin ode u losiju ekipu...da je ostao,sa Maneom i njim u ekipi bi mogli cak i Villarreal proci...
0 3
MaDaj
Toliko su ga povrijedili da se nikad nece psiholoski moci vratiti u normalu.. cuo sam da se samovoljno prijavio na Kreku jer jednostavno nije u stanju da zivi sa cinjenic0m da moroni koji godisnje ne zarade njegovu sedmicnu platu skandiraju ima kluba koji nema nista sa njim ....
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi