Govorilo se da su se rastali kao veliki neprijatelji, ali nakon ove scene sve priče su pale u vodu
Foto - Screenshot

Salihamidžić i Flick se sreli

Govorilo se da su se rastali kao veliki neprijatelji, ali nakon ove scene sve priče su pale u vodu

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić bio je na velikom udaru navijača Bayerna nakon što je klub donio odluku da raskine saradnju s Hansijem Flickom i da na mjesto trenera imenuje Juliana Nagelsmanna.

Hansi Flick bio je omiljen među navijačima Bayerna. Klub je pod njegovim vodstvom igrao prelijep fudbal i osvojeni su brojni trofeji u dvije godine.

Ipak, rukovodstvo tima iz Minhena odlučilo je da ga zamijeni Nagelsmannom, a česte su bile priče kako su Flick i Hasan Salihamidžić na ratnoj nozi i da ga je klub zbog toga odlučio zamijeniti.

Međutim, scene nakon jučerašnje utakmice Superkupa između RB Leipziga i Bayerna (5:3) pokazuju drugačije. Susret Flicka i Hasana bio je veoma srdačan, a pao je i zagrljaj.

Nekoliko minuta su bivši saradnici razgovarali. Bilo je tu osmijeha i čini se da je među njima sve u najboljem redu, iako se dugo u njemačkim medijima pisalo da su odnosi narušeni tokom Flickovog boravka na klupi Bayerna.

Iskusni stručnjak vodio je Bayern od novembra 2019. do juna 2021. godine. Osvojio je dvije titule prvaka, Superkup i Kup Njemačke, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA klupsko prvenstvo svijeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno je 57-godišnji stručnjak vodio Bavarce u 86 utakmica. Ostavio je 70 pobjeda uz devet neriješenih utakmica i samo sedam poraza.

Po odlasku iz Bayerna preuzeo je reprezentaciju Njemačke gdje je u 13 utakmica još uvijek bez poraza.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi