U petak pada rekord: Lewandowski će nadmašiti i Ronaldinha!

Očekuje se rekordan broj na Camp Nouu

U petak pada rekord: Lewandowski će nadmašiti i Ronaldinha!

Edmir Škorić

Robert Lewandowski još nije ni odigrao zvaničnu utakmicu za Barcelonu, a već će postaviti prvi rekord.

Lewandowski je ovog ljeta prešao iz Bayerna u Barcelonu za 50 miliona eura i naravno izazvao veliku pažnju svjetske javnosti, a naročito u Španiji. Očekuje se da će Poljak u petak na Camp Nouu biti predstavljen, nakon što je prethodno u SAD-u odigrao tri meča u predsezoni.

U julu 2003. godine Ronaldinha je na Camp Nouu dočekalo 25.000 navijača, kada je Brazilac tek potpisao. No, vjeruje se da će u petak u 11, kada je planirano predstavljanje Lewe, taj rekord biti srušen.

Barem tako tvrdi katalonski "Sport", gdje čitamo da je tempo kupovine ulaznica za njegovo predstavljanje zapanjujući. Toliko da će klub morati otvoriti dodatne tribine kako bi primio sve navijače.

S obzirom na brzinu kojom Barcini navijači trenutno rezervišu besplatne ulaznice za predstavljanje Lewandowskog u petak, mnogo je naznaka da će rekord koji uključuje Ronaldinha biti oboren. Katalonski "Sport" procjenjuje da će se na tribinama pojaviti preko 30.000 ljudi.

Lewandowski je od početka inzistirao na odlasku iz Bayerna bez obzira što je imao važeći ugovor koji je trajao do ljeta 2023. godine, a na kraju je Bayern popustio i prodao ga Barceloni.

Od njega se mnogo očekuje u Kataloniji, bit će prva zvijezda i svakako neko ko bi trebao svojim golovima vratiti Barci stari sjaj nakon nekoliko turbulentnijih sezona.

U dresu Bayerna je odigrao 375 utakmica i postigao je 344 gola u osam godina, te je s klubom osvojio apsolutno sve trofeje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prethodno je kao napadač Borussije Dortmund imao 187 mečeva i 103 gola uz 42 asistencije, dok je u Poljskoj kao igrač Lecha ostvario učinak od 41 gol i 20 asistencija na 82 meča.

Zvanični debi Lewa će u dresu novog kluba imati 13. avgusta protiv Rayo Vallecana na početku nove ligaške sezone. Šest dana ranije bit će odigrana prijateljska utakmica s meksičkim Pumasom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi