Lewandowski svima ostavio poklone i postigao džentlmenski dogovor sa Salihamidžićem
Foto - Screenshot

Nije došao praznih ruku

Lewandowski svima ostavio poklone i postigao džentlmenski dogovor sa Salihamidžićem

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski boravio je prethodna dva dana u Minhenu gdje se oprostio od svojih nekadašnjih saigrača i uposlenika Bayerna.

Poljski napadač je nakon transfera u Barcelonu najavio kako će se vratiti po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi se na pravi način oprostio od ljudi s kojima je sarađivao u proteklih osam godina.

Naravno, Lewa na oproštaj nije došao praznih ruku. Svi u klubu su od njega dobili po šampanjac 'Armand de Brignac' koji čija boca košta oko 300 eura, a pored toga su svi dobili njegov potpis s fotografijama koje su napravljene u proteklih osam godina.

Lewandowski je odlučio zakopati ratne sjekire s Hasanom Salihamidžićem. Prethodnih dana palo je dosta teških riječi s obje strane, ali nakon svega ovaj duo se sreo oči u oči i riješeni su svi nesporazumi.

Hasan je s Robertom postigao džentlmenski dogovor da u budućnosti neće govoriti loše jedan o drugom, a Hasan je o sastanku s nekadašnjim napadačem kluba rekao:

"Robert je došao u moju kancelariju. Razgovarali smo 15-ak minuta i riješili smo sve nesporazume. Učinio je velike stvari za Bayern i to treba da se pamti. I on zna da dosta toga duguje Bayernu. Želimo mu sve najbolje u novom izazovu", rekao je Salihamidžić.

Oglasi

Direktor kluba iz Minhena Oliver Kahn oduševljen je činjenicom da je Lewandowski došao do njega kako bi se pozdravio.

"Lijepo je što je Robert došao do mog ureda. Pričali smo o svemu, rastali smo se na lijep način i ostat ćemo u kontaktu u budućnosti. Ovo je bio poseban odnos između Roberta i Bayerna, veoma uspješna priča. Želimo mu se najbolje u Barceloni", rekao je Kahn.

Iskusni Poljak emotivno je podnio rastanak od svojih nekadašnjih saigrača. Nije mu svejedno što odlazi nakon osam godina života u Minhenu i svih velikih uspjeha koje je postigao u dresu Bayerna.

"Bilo je tužno. Uvijek ću biti zahvalan na svemu što sam osvojio i doživio ovdje. Zahvalio sam svima na svemu što su uradili za mene. Ovo je bio veoma emotivan i težak oproštaj", rekao je Lewandowski i dodao je:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Navijači su mi uvijek bili veoma bitni. Hvala im na podršci i svemu što smo skupa prošli. Bayernovi navijači zauvijek će ostati u mom srcu. nikad ih neću zaboraviti", istakao je Lewandowski.

U dresu Bayerna Lewandowski je odigrao 375 utakmica i postigao je 344 gola u osam godina, te je s klubom osvojio apsolutno sve trofeje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Pokunji se bauštela
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti