Dijamant najavio novu sezonu

Inter brojao do 11, Džeko se nije štedio!

Admin Čaušević

Inter će na startu nove sezone Serije A igrati protiv Leccea.

Na posljednjoj test utakmici uoči prvog takmičarskog ispita Nerazzurri su u svom trening kampu dočekali amatersku ekipu Sant'Angelo Lodigiano.

Sasvim očekivano bivši prvak Italije nije imao problema sa dosta slabijim protivnikom te je slavio ubjedljivu pobjedu sa 11:0.

Edin Džeko se našao u startnoj postavi te se iskusni bh. napadač na završnoj pripremi za novu sezonu uopšte nije štedio.

Džeko je postigao dva gola, a prvi već u 3. minuti kada je sjajno zakucao loptu glavom u mrežu. Poslije je pogodio još u 30. minuti.

Osim Dijamanta strijelci u prvom poluvremenu još su bili Hakan Calhanoglu, Romelu Lukaku i Denzel Dumfries.

U nastavku je ušao Lautaro Martinez koji je postiže dva gola. U strijelce su se još upisali Henrikh Mkhitaryan, Roberto Gagliardini, Joaquin Correa i Cesare Casade.

Simone Inzaghi je tokom pripremnog perioda kao udarni tandem vidio Martineza i Lukakua, a vidjet ćemo da li će mu se mišljenje promijeniti nakon ovog meča.

Tokom pauze između dvije sezone dosta se govorilo o mogućem odlasku Džeke iz Intera poslije povratka Belgijanca, ipak Sarajlija je ostao i tražit će svoju šansu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što može radovati je činjenica da ljubimca bh. navijača nisu uzdrmale razne medijske špekulacije te je odlučan i samouvjeren da bez obzira na žestoku konkurenciju i dalje može potvrditi svoju klasu u Interu.

Inače, Džeko je ušao u drugu te ujedno i posljednju godinu ugovora s Nerazzurrima, a kako stvari stoje slavni klub iz Milana mu neće ponuditi nastavak saradnje. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.