"Edin Džeko je potresen jer je pao u drugi plan"
Foto - Instagram

Italijanski novinar tvrdi

"Edin Džeko je potresen jer je pao u drugi plan"

M. Šljivak

Edin Džeko (36) ulazi u svoju drugu sezonu s Interom, ali za razliku od prethodne u kojoj je uz Lautar Martineza bio prvi napadački izbor, sada će imati ulogu rezerve Romeluu Lukakuu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ostao je bez mjesta zbog povratka belgijskog napadača i izvjesno je da će njegova minutaža biti mnogo manja u odnosu na prošlu sezonu.

Novinar Mario Sconcerti smatra da je bh. napadaču teško palo to što je odjednom ostao bez mjesta i što je Simone Inzaghi svu pažnju usmjerio prema Lukakuu.

"Mislim da je poprilično potresen potpisima koji su njega i Joaquina Correu stavili u drugi plan. Vjerujem da su se u Interu umorili 'čekajući ga'. Smatram ga vrhunskim igračem, ali nikako nije mogao da proradi", vjeruje Sconcerti.

Čuveni Giuseppe Bergomi ipak vjeruje da Edin i Romelu mogu igrati čak i zajedno u vrhu napada.

"Lukaku daje dodatna rješenja u napadu koja nismo imali prošle sezone. Očekujem da ga vidim posvećenog i spremnog. On i Edin Džeko mogu igrati zajedno kada timu treba rezultat. Bilo bi ih jako teško zaustaviti s obzirom na njihovu fizičku snagu", smatra Bergomi.

Oglasi

Simone Inzaghi je u pripremnim utakmicama Džeku uglavnom ostavljao na klupi. Dobijao je šansu za igru u finišu i to je vjerovatno ono što Dijamanta čeka u novoj sezoni.

Imao je Edin šansu i da ode s Giuseppe Meazze u ekipe gdje bi vjerovatno bio prvi napadački izbor. To je odbio i odlučio je ostati i boriti se za svoje mjesto u timu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je član tima iz Milana postao prošlog ljeta. Stigao je iz Rome kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je prošle sezone za Inter odigrao ukupno 48 utakmica u svim takmičenjima. Imao je sjajan učinak od 17 golova i 10 asistencija.

Treba istaći da je Inter već odlučio kako neće produžiti ugovor bh. fudbaleru po njegovom isteku na kraju naredne sezone i njemu će predstojeća sezona biti posljednja u dresu italijanskog velikana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Hahahahahaha veću glupost nisam čuo!!!! Pa može da drka i hebe svoju ženu dok se ovi razgule na terenu. Što bi se on sikirao kad će mu leći 5 mil kako god bude.
4 2
87618
Najbolji i najuspjesniji BH nogometas svih vremena , ko zna nekoga sa boljom i uspjesniom karierom ,? A godine cine svoje .
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi