Foto: A. Čaušević

Sutra gostuju u Mostaru

Koliko Slovanu znači sutrašnja utakmica, najbolje govori izjava trenera ove ekipe

E. Ganibegović

Zrinjski je napravio najveći klupski uspjeh kada je u pitanju nastup u Evropi.

Mostarski Plemići po prvi put su se plasirali u play-off nekog UEFA-inog takmičenja, a u pitanju je Konferencijska liga.

Dvomeč za plasman u grupnu fazu igrat će protiv Slovana iz Bratislave, a prva utakmica na rasporedu je sutra u Mostaru.

Slovan je u play-off dospio nakon što je nesretno ispao od Olympiacosa u trećem pretkolu Evropske lige, a u međuvremenu je u slovačkoj Fortuna ligi s 1:5 savladao Mikulas, iako je to sve jako loše izgledalo u prvih 45 minuta kada je bilo 1:1.

"Rezultat je dobar, prvo poluvrijeme loše, drugo dobro. Pobijedili smo velikom razlikom, ali nije uvijek tako izgledalo na terenu", rekao je trener Slovana Vladimir Weiss.

Nakon toga, osvrnuo se i na samu utakmicu protiv Zrinjskog i u izjavi pokazao koliko mu znači. Nazvao je ovaj meč utakmicom godine.

"Pobijedili smo s izmijenjenim sastavom, pet-šest igrača je ostalo kući. U četvrtak se pripremamo za utakmicu godine, vidjet ćemo šta možemo. U svakom slučaju, kako se u ovoj utakmici popravilo na poluvremenu, tako mora biti i dalje", istakao je trener ekipe iz Bratislave.

Podsjetimo, Zrinjski za vikend nije igrao svoj meč jer je otkazao utakmicu protiv Širokog Brijega, a neće igrati ni naredno kolo jer je otkazao meč s Veležom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Utakmica Zrinjski - Slovan na rasporedu je sutra od 20 sati, a revanš u Bratislavi sedam dana kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.