"Pokazali smo da možemo, imamo veliku šansu da izborimo grupnu fazu"

Bilbija pred Slovan

"Pokazali smo da možemo, imamo veliku šansu da izborimo grupnu fazu"

E. Ganibegović

Mostarski Zrinjski ove je sezone najbolji predstavnik Bosne i Hercegovine u Evropi.

Prvak naše domovine jedini je dočekao august mjesec od bh. klubova na evropskoj sceni (a igrali su još Velež, Tuzla City i Borac), te je napravio najveći klupski rezultat, a to je play-off jednog UEFA-inog takmičenja.

Ispali su u prvom pretkolu Lige prvaka od Sheriffa (1:0), zatim u drugom pretkolu Konferencijske lige prošli Tiranu (4:2), u trećem Tobol (2:1) i zakazali dvomeč koji im može donijeti grupnu fazu, protiv Slovana iz Bratislave.

Plasman u grupnu fazu bio bi to najveći uspjeh u bh. klupskom fudbalu, a prvi meč protiv slovačkog prvaka Zrinjski igra u četvrtak u Mostaru. Meč je najavio najbolji golgeter tima, Nemanja Bilbija.

"Nakon prošle godine koja je bila jako dobra i neka rekordna, ove godine smo protiv Sheriffa ušli malo bojažljivo. Ova dva kruga pokazala su da se možemo nositi i da smo zasluženo u play-offu. Imamo veliku priliku protiv Slovana da pokušamo da izborimo grupe", kazao je Bilbija pa nastavio o Tobolu, dugom putu i vremenskoj razlici:

"Iz tog razloga smo i otišli dva dana ranije da se priviknemo i stvarno smo radili po našem vremenu, a ne po njihovom. I to nam je pomoglo. Vjerujem da smo se poslije dva dana odmorili. Ja jesam, baš sam s porodicom uživao dva dana. Okrećemo se treningu danas i brzo će ta utakmica u četvrtak."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Kada smo sletjeli u Istanbul i kada smo dobili informaciju da će nas čekati, iako smo bili umorni svi su se nasmijali i rekli: "Svaka čast." Predivan gest od navijača koji su stalno uz nas i hvala im na tome. Moram spomenuti i onu šestoricu koji su bili u Kazahstanu, da su došli i bili podrška. To je onako stvarno lijep osjećaj, proslaviti prolazak i pobjedu u Kazahstanu dalekom, tako da svaka im čast", rekao je napadač Plemića.

Prva utakmica Zrinjskog i Slovana, dakle, na rasporedu je u četvrtak u Mostaru, dok se revanš u Bratislavi igra sedam dana kasnije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Već vidim idućeg četvrtka naslov u članku. Nemanja Bilbija odveo Zrinjski do grupne faze konferencijske lige i ispisao povijest bih nogometa.
6 3
PodvarakANeKupus
Sa srećom i bez nacionalizma
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi