Foto - Twitter

Rabiot ostaje u Juventusu

Mama je precijenila voljenog sina

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Adrien Rabiot (27) neće postati novi član Manchester Uniteda.

Vezni fudbaler Juventusa proteklih dana je pregovarao s rukovodstvom Crvenih đavola, ali na kraju je zbog prevelikih zahtjeva njegove majke Veronique, United odustao od transfera.

United i Juventus postigli su dogovor oko transfera. Međutim, Veronique je kao i mnogo puta ranije odlučila da se umiješa u transfer svog sina i na kraju je sve stopirano jer je jednostavno precijenila vrijednost.

Mama Veronique je za svog 27-godišnjeg sina tražila ogromnu platu od tima iz Manchestera. Navodno je cifra koju su željeli čak 200.000 funti na sedmičnom nivou.

U Unitedu međutim smatraju kako Rabiot ne vrijedi baš toliko novca. Odlučili su da stopiraju transfer i da se okrenu drugim opcijama i vidjet ćemo hoće li je uspjeti naći.

Povezuju se Crveni đavoli s brojnim fudbalerima. Navodno su spremni izdvojiti ogromnu cifru za zvijezdu Reala Casemira i ostaje nam da čekamo rasplet situacije na Old Traffordu.

Rabiot će s druge strane ostati u Juventusu. Tamo neće imati previše prilike za igru kod Massimiliana Allegrija, ali plata od sedam miliona eura uvijek bude redovna i on se ne buni da većinu utakmica Stare dame odgleda s tribina.

Rukovodstvu Stare dame mama Veronique je već poručila kako njen sin nema namjeru da smanji primanja, pa ga i neće često gledati na terenu.

Adrien Rabiot je već tri godine član Juventusa. Stigao je 2019. godine iz PSG-a, gdje je i ponikao i za čiji je prvi tim nastupao čak sedam godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S PSG-om je Rabiot osvojio brojne trofeje u Francuskoj. Nastupio je ukupno 227 puta i postigao je 24 pogotka.

U Torinu je s druge strane osvojio jednu titulu prvaka, Kup i Superkup Italije i u 129 odigranih utakmica postigao je šest pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.