U jednom je dahu izgovorio njegovo ime: Garyja Nevillea pitali koga je bilo najteže čuvati

Igrao je protiv mnogih

U jednom je dahu izgovorio njegovo ime: Garyja Nevillea pitali koga je bilo najteže čuvati

E. Škorić

Nekadašnji bek Manchester Uniteda, Gary Neville, otkrio je ko je za njega bio najteži protivnik na terenu.

Neville je bivši kapiten Crvenih vragova, a na Old Traffordu je igrao zajedno s bratom Philipom. Desni bek je cijelu karijeru proveo u Manchesteru u kojem je i ponikao.

U periodu od 1992-2011. odigrao je čak 400 utakmica i postigao pet golova, a sa klubom je osvojio sve što se moglo osvojiti, uključujući osam naslova Premier lige i dva naslova Lige prvaka.

Tokom karijere imao je priliku da se susretne sa mnogim velikim igračima, ali priznaje da je jednog njemu bilo najteže čuvati.

"Moram reći Marc Overmars. Te bitke s Arsenalom s njim u napadu su bile najveći problem, a posebno je to bilo teško na Old Traffordu, gdje je teren bio golem", kazao je Neville.

Overmars je bivši nizozemski reprezentativac, koji danas radi kao sportski direktor Ajaxa, a u Arsenalu je igrao od 1997. do 2000. godine. Kasnije je bio član Barcelone četiri godine.

Neville je danas poznat kao TV analitičar i često kritikuje Manchester United i njegove igrače. Naravno, ima dovoljno 'materijala' za takvo što, s obzirom na partije kakve (ne) pruža Manchester na početku nove sezone.

Crveni vragovi trenutno se nalaze na dnu Premier lige nakon dva poraza u dva prva kola, što je mnoge potaknulo da kritikuju način na koji se klub vodi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Govoreći za Sky Sports, Neville je ustvrdio da su Zlatan Ibrahimović i Bruno Fernandes jedini dobri potpisi koje je Manchester United napravio od 2013. godine.

“United se kolebao između menadžera i strategija. Bio sam uzbuđen zbog mnogih potpisa, čak i prošle godine sa Sanchom, Raphaelom Varaneom i Ronaldom. Manchester je postao groblje za igrače. Sedamdeset pet posto tih potpisa nije uspjelo", direktan je bio Neville.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pa ovaj panj ni mene ne bi mogao cuvati.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi