Nakon utakmice na St. James Parku

Skromni fudbaler Newcastlea se na sjajan način osvetio bahatoj zvijezdi Cityja koja ga je ismijavala

Admin Čaušević

Newcastle United i Manchester City su na St. James Parku odigrali fantastičan meč uz šest golova. Konačan rezultat glasio je 3:3.

Miguel Almiron imao je dodatnu motivaciju. Paragvajac je bio predmet bizarnih kritika Jacka Grealisha tijekom Cityjeve proslave titule Premiershipa.

Grealish je raspravljao o Cityjevom epskom povratku protiv Aston Ville posljednjeg dana sezone za osvajanje naslova kada su Građani od 0:2 stigli do 3:2.

Englez je rekao da je jedna od najboljih odluka Pepa Guardiole tokom utakmice bila vađenje Mahreza. Potom je nepotrebno alžirskog krilnog igrača usporedio s Almironom.

Rekao je: "Riyad (Mahrez) izvadi ga iz igre što je prije moguće... igrao je kao (Miguel) Almiron."

Grealish nije nastupio u utakmici na St James Parku u nedjelju jer je izostao zbog povrede, a Almiron je bio u početnoj postavi i postigao je prvi gol za Newcastle u remiju.

Allan Saint-Maximin je ubacio loptu, a Almiron je bedrom skrenuo loptu u mrežu i uslijedilo je veliko slavlje sa navijačima.

Nakon utakmice Almiron je dočekao svojih pet minuta i pronašao je način da se osveti Grealishu koji ga je ranije ismijavao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na tribini je primjetio jednog navijača koji je nosio transparent: "Miggy, može li Grealish dobiti tvoj dres?"

Odmah je prišao navijaču i sa osmijehom na licu mu uručio dres jer je bilo očigledno da je Grealishove riječi shvatio lično i odlučio je da se osveti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.