Imaju visoke ambicije, a u dva kola osvojili samo jedan bod

Razišli se FK Budućnost i Milenko Bošnjaković

Samir Mlaćo
U dva kola nove sezone Prve lige FBiH banovićka Budućnost osvojila je samo jedan bod.

Banovićani su prvo poraženi kod Gradine, da bi u subotu remizirali sa Zvijezdom iz Gradačca (2:2).

Bilo je 2:2, a Milenko Bošnjaković je nakon meča pomalo i neočekivano podnio ostavku. Klub je to i prihvatio.

Potvrđeno je to putem zvanične stranice kluba.

“Fudbal. Najvažnija sporedna stvar na svijetu. Sa sobom nosi mnoštvo uspona, mnoštvo padova, lijepih i manje lijepih trenutaka. Zbog svega toga danas ga gledaju milijarde ljudi širom svijeta. Od danas Milenko Bošnjaković nije više šef stručnog štaba FK Budućnost Banovići.

Neizmjerno smo zahvalni Milenku na svemu, preuzeo je ekipu kada bi slabo ko imao "herca" za to, podigao nas na jedan viši nivo. Svojim stručnim, moralnim i prije svega ljudskim kvalitetama od ekipe koja je na gostovanja odlazila "onako" i da primi što manje golova napravio je ekipu ratnika koja je danas protivnik kojeg respektuju i gosti i domaćini.

Za Milenka smo uvijek imali i uvijek ćemo imati samo riječi hvale.  Moglo bi se pisati još što šta, ali skratit ćemo. Veliko HVALA u ime FK Budućnost Banovići na svemu što ste učinili u prethodnoj godini za naš klub.

Jednom zeleno-crni uvijek zeleno-crni. A fudbal i njegova nepredvidivost nam daju nadu da će nam se možda ponovo putevi ukrstiti...“, stoji u objavi FK Budućnost.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nije poznato ko će naslijediti Bošnjakovića, a ovaj tim u subotu gostuje kod NK Travnik na Piroti.

Banovićani ove sezone žele borbu za prvo mjesto, no za sada ne ide po planu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.