Mijenja ligu

Arsenal ga je 2019. platio 80 miliona eura: Nicolas Pepe napustio London, ima novi klub

Edmir Škorić

Nicolas Pepe se nakon tri godine vraća u Francusku, pošto je sve dogovoreno s Nicom.

Pepe je za 80 miliona eura doveden u Arsenal iz Lillea u ljeto 2019. godine, ali ovaj krilni napadač nije se pretjerano proslavio na Emiratesu.

Ove sezone Pepe nije upisao nijedan nastup u prva tri kola Premier lige, a sada je saznao ime novog kluba. On će ostatak sezone provesti kao posuđeni igrač u Nici.

Arsenal je pristao da posudi Nici igrača, ali ne postoji opcija prema kojoj bi Francuzi mogli otkupiti igračev ugovor na kraju sezone.

Pepe je prethodno u Francuskoj odigrao 107 mečeva i postigao 38 golova uz 17 asistencija, dok je u Engleskoj u dresu Arsenala odigrao 80 utakmica i postigao 16 golova uz devet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno je reprezentativac Obale Slonovače za koju je postigao devet pogodaka na 34 meča.

Nica je već dovela neka zvučna pojačanja kao što su golman Kasper Schmeichel i Aaron Ramsey, bivši igrač Arsenala i Juventusa, a čak se spominjalo da će Nica pokušati da dovede i reprezentativca BiH Miralema Pjanića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.