Do sada smo vidjeli mnogo toga, ali ne i ovo: Artetin bizarni način motivacije igrača

Nevjerica

Do sada smo vidjeli mnogo toga, ali ne i ovo: Artetin bizarni način motivacije igrača

Admin Čaušević

Mnogi su složni u tvrdnji da Mikel Arteta obavlja odličan posao na klupi Arsenala bez obzira što je prošle sezone iz ruku ispustio plasman u Ligu prvaka.

U dokumentarcu "Sve ili ništa" o dešavanjima u Arsenalu iz prošle sezone iz bliza se prikazuju Artetine trenerske vještine i način na koje priprema utakmicu.

Posljednje epizode su prikazane početkom sedmice, a u jednoj od scena se može vidjeti kako španski stručnjak koristi bizarnu tehniku za motivaciju igrača.

Naime, uoči susreta protiv Brightona u aprilu Arteta se služio sijalicom da motiviše igrače, vjerovali ili ne.

Perspektivni stručnjak je oko sebe okupio igrače, uzeo je sijalicu, upalio je i tražio od igrača da kreiraju energiju i elektricitet.

"(Thomas) Edison je izumio sijalicu. Danas želim vidjeti tim koji je povezan jer sijalica sama po sebi nije ništa. Želim vidjeti ekipu u kojoj su igrači povezani jedni s druim i koja blista."

Oglasi

"I želite prenijeti njemu (Vašem saigraču) svjetlost i energiju i strast i kako vi igrate igrate fudbal. I svako od nas igra igru povezan, jer, dečki, šta se desi kada igramo povezano?"

"Šta će se sljedeće dogoditi? Da se povezujemo sa 60.000 ljudi (navijača) koji stvaraju više energije.

"Jer na kraju je elektricitet, koji kroz toplinu stvara svjetlost i život. Jer da nije tako, bilo bi je*eno mračno da ovaj tip nema ideju to učiniti."

"Sve što želim je da danas igrate tako, jer koliko god mi bili dobri sve ovisi o jednoj stvari.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ono što nas čini posebnim je naš stav i danas želim da igrate s tim stavom. Izađite van, je*ote, upalite svjetlo i igrajte fudbal. Idemo."

Artetina bizarna motivacija i nije imala efekta pošto je Brighton dobio meč sa 2:1. Bodovi koji su na kraju Topnike i koštali Lige prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gogs
Vidio od dudica
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti