Arsenal kao u najbolje dane: Topnici s lakoćom do treće uzastopne pobjede

Premiership

Arsenal kao u najbolje dane: Topnici s lakoćom do treće uzastopne pobjede

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Arsenala bez većih su problema u susretu 3. kola engleskog Premiershipa slavili u gostima kod Bournemoutha rezultatom 3:0.

Arsenal je furiozno otvorio novu sezonu. U prvom kolu slavili su u gostima kod Crystal Palacea s 2:0, pa su potom dobili Leicester kod kuće s 4:2, a na drugom gostovanju dobili su Bournemouth isuviše lako.

Već u petoj minuti je tim iz sjevernog Londona vodio, a pogodio je Martin Odegaard. Norvežanin je u 11. minuti na asistenciju Gabriela Jesusa povisio na 2:0.

Upravo je Jesus, koji se od dolaska iz Manchester Cityja pokazuje kao veliko pojačanje, uradio dobar dio posla prije nego je postignut prvi gol.

U 53. minuti je Saliba na asistenciju Xhake postavio konačnih 3:0. Tresla se mreža nemoćnog domaćina i u 73. minuti, ali je Gabriel Jesus bio u ofsajdu, što je potvrđeno pregledom snimke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve u svemu, još jedna uvjerljiva partija Arsenala koji ima maksimalnih devet bodova, a slijedi mu sada londonski derbi s Fulhamom, koji je na programu u subotu.

Bournemouth je ostao na jednoj pobjedi, a sada slijedi teško gostovanje na Anfieldu ekipi Liverpoola.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

retro
Gutavo loserpolu ove sezone i za 2 mjestoa Arsenal prelijepo igra i imaju dobru ekipu odavno jaci nisu bili
15 0
user1649773559
Dobri su ali teško da će biti top 4
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi