Nije mogao propustiti spektakl iz Skenderije

Džeko pokazao na koji način je pratio veliku pobjedu bh. košarkaša protiv Francuske

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je u subotu veliku pobjedu protiv Francuske (96:90) u dvorani "Mirza Delibašić".

Zmajevi su bili u ulozi autsajdera u ovom meču nakon teškog poraza od Crne Gore, ali su se digli iz pepela kao feniks, te su uspjeli da pobijede Francusku koja je u Sarajevo stigla u najjačem sastavu.

Francuzi su bili apsolutni favorit u ovoj utakmici, ali su bh. košarkaši sjajnom igrom i nevjerovatnom borbom pred prepunom Skenderijom uspjeli na kraju da upišu pobjedu i zadrže šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo.

U Skenderiji smo gledali fantastičan meč, a bh. reprezentacija je otpor Francuza uspjela slomiti nakon dva produžetka i na kraju slaviti sa 96:90.

Ova pobjeda je oduševila bh. javnost i došla je u najboljem trenutku jer su već danas naši momci otputovali za Koln gdje će nastupati na Eurobasketu.

Nakon pobjede protiv Francuske oglasile su se mnoge poznate bh. ličnosti, a među njima je bio i naš najbolji fudbaler Edin Džeko.

Dijamant je danas na Instagramu objavio story i pokazao je na koji način je pratio okršaj BiH i Francuske.

Džeko nije htio da propusti ovu fantastičnu utakmicu i pratio ju je preko svog tableta i to dok se šišao, a nakon meča poželio je sreću bh. košarkašima na Eurobasketu i poručio da će uvijek biti uz njih.

Nurkić uništio Goberta, a on pokazao kakav je gospodin

Nurkić je odigrao fantastičan meč u subotu i u putpunosti je dominirao protiv Rudyja Goberta koji Skenderiju neće pamtiti baš po dobrom.

Iako je Gobert proglašen najboljim defanzivcem u NBA ligi sinoć jednostavno nije mogao da zaustavi Nurkića koji je meč završio sa 21 poenom, devet skokova i četiri asistencije.

Međutim, i pored toga Gobert je nakon utakmice pokazao kakav je profesionalac i gospodin.

Naime, pred svlačionicom Francuske bio je veliki broj volontera sa sinoćnje utakmice, ali i djece koji su čekali naše reprezentativce kako bi tražili autogram i fotografiju. No, prvi su Skenderiju napustili igrači Francuske.

U centru pažnje našao se upravo Gobert kojem nije bio problem da se fotografiše s nekoliko bh. fanova iako je bilo jasno da nije previše raspoložen nakon poraza od selekcije Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.