Španci u nevjerici zbog Bosne i Hercegovine!

Nakon trijumfa u Skenderiji

Španci u nevjerici zbog Bosne i Hercegovine!

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je u subotu stigla do možda i najveće pobjede od nezavisnosti.

U Skenderiji je poslije dva produžetka pala reprezentacije Francuske, definitivno najbolja evropska selekcije te uz SAD jedna od najjačih svjetskih selekcija.

Konačan rezultat susreta kvalifikacija za Mundobasket glasio je 96:90, a taj trijumf košarkaških Zmajeva izazvao je posebne reakcije u Španiji i to nekoliko dana pred start Eurobasketa.

"Bosne je pobijedila poslije produžetaka i poslala je važno upozorenje prije Eurobasketa", piše ugledni madridski AS impresioniran nastupima Džanana Muse i Jusufa Nurkića.

Madridski list je za Musu kazao da sada Real u svojim redovima ima pravi top nakon što je postigao 17 poena, ostvario 6 skokova i pet asistencija.

Oglasi

Španci su pohvalili i Jusufa Nurkića koji je meč završio sa 21 poenom. U prvi plan su stavili njegovo zakucvanje preko Vincetna Poiriera, košarkaša Real Madrida.

Nurkića su pohvalili da je uspio nadmudriti i Rudya Goberta kojeg je ograničio na svega 10 poena te ga natjerao da izgubi pet lopti i meč završi ranije zbog ličnih grešaka.

"Na sedam dana manje od Eurobasketa, Bosna i Francuska su dva tima koja treba pratiti i dva favorita za medalje i međusobni duel je pokazao da su oba tima spreman i gladna za titulu", napisao je AS.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjećanja radi, Bosna i Hercegovina igra u izuzetno teškoj grupi sa Francuskom, Mađarskom, Slovenijom, Litvanijom i Njemačkom.

U drugu fazu takmičenja će se plasiriati po četiri prvoplasirane ekipe iz svake od četiri grupe. Naša reprezentacija turnir otvara duelom protiv Mađarske u četvrtak od 14:30.

Top Komentari

Saimai1316
Svaki put ista prica,kad god dobijemo neku veliku ekopu odmah smo mi za medalje mi smo najbolji,polako bolan nek idu momci tamo na euro i nek daju sve od seve pa sta bude bude,u svakom slucaju sretno momcima
16 0
Salt_boy075
Fakat ovi iz sportsport nisu normalni hahaha cuj titula,vi niste normalni,prestanite ljudi praviti euforiju i palit narod sa ovakvim naslovima..
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi