Reprezentacija BiH otputovala na Eurobasket

Sretno momci!

Reprezentacija BiH otputovala na Eurobasket

Samir Mlaćo

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros za Keln (preko Beča), gdje će igrati utakmice grupne faze Eurobasketa.

Selektor Adis Bećiragić na Evropsko prvenstvo je poveo sljedeće košarkaše: Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, John Roberson, Aleksandar Lazić, Amar Gegić, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Edin Atić, Ajdin Penava, Sani Čampara.

Prvu utakmicu na EP naši Zmajevi igraju u četvrtak protiv Mađarske.

“Obećana sredstva od Vijeća ministara BiH (iznos naveden u saopštenju 200.000 KM) za potrebe reprezentacije još uvijek nisu uplaćena na račun Košarkaškog saveza BiH”, objavili su iz krovne kuće bh. košarke.

Naši momci su za vikend napravili veliku senzaciju I savladali Francusku nakon produžetaka 96:90.

Tim Adisa Bećiragića odigrao je čudesan meč i pobijedio je velikog favorita.

Oglasi

Selektor Bećiragić je itekako bio zadovoljan onim što je vidio i zahvalio je svima koji su došli da podrže bh. košarkaše.

"Hvala svima koji su došli. Atmosfera je bila nevjerovatna. Igrali smo s dosta energije tokom većine utakmice i to je razlog pobjede. Čestitke igračima, uradili su sjajan posao nakon teškog poraza u Crnoj Gori", rekao je Bećiragić.

Bilo je padova u igri bh. tima. Selektor se nada da će prije Eurobasketa taj dio smanjiti maksimalno.

"Meni je bitno da su igrači pokazali karakter. Kad krenemo igrati loše ne može nam niko pomoći. Momci su uspjeli da se vrate u ritam iz prve četvrtine i to pokazuje njihov karakter".

"Vratiti se protiv ovakve reprezentacije pokazuje da smo inteligentni. Malo sam zabrinut zbog grešaka u organizaciji napada. Na EP neće biti ovako, ako ne budemo smanjili broj grešaka, neće nam niko pomoći. Sada smo sretni, ali mogli smo igrati puno bolje i pobijediti ih 20 razlike da ne znaju gdje smo došli"

Na Eurobasketu su očekivanja velika. Potući ćemo se sa svima.

"Mi vjerujemo da ćemo dobiti svaku utakmicu. Nama je problem da smo ponekad neinteligentni. Ovako igrati mogu protiv Francuske samo veliki igrači. Još da izbacimo te nepotrebne greške. Miki i momci mogu dobro igrati na EP i dobiti preostale utakmice".

Top Komentari

rajvosa1987hz
Sretno Zmajevi, dokažite na eurobasketu da smo ozbiljna reprezentacija!
7 0
user1644252756
Sretno momci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti