Četvrto kolo Serije A

Guess who's back: Dijamant večeras predvodi Inter protiv Cremonesea

Eldar Ganibegović

Inter večeras u okviru četvrtog kola Serije A dočekuje Cremonese.

Viceprvak Italije se želi iskupiti domaćim navijačima nakon poraza od Lazija u trećem kolu (3:1), a s druge strane je novajlija u ligi koji još uvijek traži prve bodove.

Ono što nas svakako najviše zanima jester status Edina Džeke, a on bi večeras po prvi put ove sezone trebao biti starter u Seriji A.

Naime, Romelu Lukaku ima problema s lijevim bedrom i neće ga biti večeras, kao ni protiv Milana, a pod upitnikom je i za meč prvog kola Lige prvaka protiv Bayerna.

Stoga, šansu u prvoj postavi vrlo vjerovatno dobit će naš kapiten Edin Džeko. Četirinajuglednija italijanska medija, La Gazzetta dello Sport, Sky Italia i Tuttosport te Corriere dello Sport Džeku večeras najavljuju u prvoj postavi.

Moguća postava Intera: Handanović; Skriniar, De Vrij, Batons; Dumfries, Brozović, Barella, Calhanoglu, Gosens; Džeko, Lautaro.

Na Giuseppe Meazzu večeras se na golu Cremonesea vraća omraženi rumunski golman Ionut Radu. Podsjetimo, on je prošle sezone napravio kardinalnu grešku i poklonio gol za pobjedu Bologni, te tako odmakao Inter od titule prvaka Italije u jedinoj utakmici na kojoj je nastupio.

Vidjet ćemo kakve će reakcije domaće publike biti na njegovo pojavljivanje. Jasno je da ga čeka pakao i zvižduci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Moguća postava Cremonesea: Radu; Bianchetti, Chiriches, Vasquez; Ghiglione, Pickel, Ascacibar, Valeri; Zanimacchia; Okereke, Dessers.

Utakmica se igra s početkom od 20:45, a podsjetimo da Džeko do sada ove sezone u Seriji A ima upisanu jednu asistenciju i to u drugom kolu protiv Spezije (3:0). 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.