Olimpico nije zaboravio Džekinu prošlost, Inzaghi imao šta za reći: Kako je Lukaku podnio izmjenu?

Inter izgubio od Lazija

Olimpico nije zaboravio Džekinu prošlost, Inzaghi imao šta za reći: Kako je Lukaku podnio izmjenu?

Admin Čaušević

Prvi ozbiljniji rival i stigao je prvi poraz Intera u novoj sezoni.

Nerazzurri su gostovali Laziju i izgubili su sa 3:1. Edin Džeko je dobio priliku za igru u posljednjih 20-ak minuta i bio je sasvim solidan.

Susret protiv bivšeg kluba je Simoneu Inzaghiju pokazao da Interu još uvijek vali ono "nešto" i da će morati mijenjati neke stvari u nastavku sezone.

Sredinom drugog poluvremena Inzagi je napravio trostruku izmjenu kada je iz igre izveo Lukakua, Dumfriesa i Dimarca, a priliku za igru su dobili Džeko, Darmian i Gosens. Nešto kasnije je priliku za igru dobio i Correa.

"Imali smo prilike preko Correa i Džeke, a u prvom poluvremenu nam je falilo više odlučnosti. Znamo da u ovakvim utakmicama moramo više", rekao je Inzaghi.

Džeko je na Olimpicu dočekan zvižducima, navijači Nebeskoplavih nisu zaboravili njegovu prošlost i igranje za Romu kada je svojim golovima odlučivao rimske derbije.

Oglasi

Kada je izlazio iz igre Lukaku nije previše zasmetalo što je zamijenjen. Poslije utakmice je i Inzaghi branio Belgijanca.

"Prve dvije utakmice je odradio na najbolji način. Sada više treba analizirati poraz koji boli nego izmjene. Osim od napadača želio sam više od cijele ekipe", kazao je Inzaghi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Džeko je za svoj nastup od italijanskih medija dobio ocjenu 5.5. dok je Lukaku ocijenjen sa 5. Najbolji od napadača Intera s ocjenom 6.5 bio je strijelac Martinez.

Inter će priliku da popravni imati već u utorak kada na Giuseppe Meazzu stiže ekipa Cremonese. Ostaje da se vidi da li će Dijamant tada biti starter.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Lusi Alberto dostojna zamjena za Modrića dogodine.
0 4
Lazio redovno ovog intera tambura :)
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi